Thursday, December 18, 2014

SUA au dat undă verde desființării UDMR pentru instigarea la conflicte interetnice pe model rusesc

http://www.frontpress.ro/2014/12/sua-au-dat-unda-verde-desfiintarii-udmr-pentru-instigarea-la-conflicte-interetnice-pe-model-rusesc.html

Nu e prima oară când depun o plângere penală împotriva extremiștilor maghiari. Brusc însă, DIICOT s-a autosesizat și s-a mișcat în sfârșit împotriva UDMR. Coroborat cu ofensiva diplomatică a SUA împotriva dictaturii lui Viktor Orban, e clar că Washingtonul s-a săturat de cozile de topor maghiare ale Rusiei din Ungaria și din România. Și uite așa România poate să scape legal de extremiștii maghiari!
Faptele grave ale UDMR împotriva României au devenit și mai grave în contextul geopolitic tensionat în care incitările etnice servesc Moscovei și acesta este începutul sfârșitului pentru UDMR. De aici surpriza și șocul UDMR, de care am auzit povestindu-se în ziua în care liderii formațiunii s-au trezit urmăriți penal. L-am avertizat pe Kelemen Hunor de nenumărate ori să nu mai facă jocurile Budapestei pentru că face, de fapt, jocurile Rusiei, și acest lucru îi va pune capăt carierei. Uite că va pune capăt și UDMR-ului!
La fel ca și în cazul luptei anti-corupție, a fost nevoie de intervenția SUA pentru ca lucrurile să se miște. În cazul urmăririi penale a liderilor UDMR, situația e similară. Așa că degeaba se plâng liderii UDMR pe la ambasadele străine, au fost deja înfierați și pe bună dreptate. Nimeni nu va sta de vorbă cu uneltele Budapestei, adică ale Moscovei, și nimeni nu va crede demersul lor de auto-victimizare. Și, în timp ce Viktor Orban e tot mai contestat în stradă la Budapesta, Kelemen Hunor se vede izolat și urmărit penal, alături de Antal Arpad.
În acest moment, nimeni din cancelariile occidentale nu va mișca un deget ca să-I scape pe aliații lui Viktor Orban din România. E ca și cum ar fi fost prieteni cu Coreea de Nord sau cu talibanii. De fapt, UDMR a făcut jocurile secesioniste pe criterii etnice promovate cu atâta succes de Putin. Și de aici li se va trage și sfârșitul atât UDMR-ului, cât și celorlalte formațiuni extremiste maghiare din România.
Vă amintiți cum a fugit Laszlo Tokes din România când a fost amenințat cu ridicarea decorației și când și-a dat seama că amenințările și minciunile lui nu mai sunt tolerate? A găsit adăpost la Budapesta. Deputatul Marko Attila, nepotul lui Marko Bela, pe care DNA îl caută pentru arestare, a fugit și el la Budapesta. Ungaria a devenit locul de refugiu al penalilor și trădătorilor de țară, așa cum Rusia a devenit locul de refugiu al lui Ianukovici. I-am avertizat pe liderii UDMR că vor trebui să părăsească România și să se ascundă în Ungaria dacă tot lucrează pentru Budapesta. Problema este că nici Ungaria nu va mai fi mult timp un refugiu sigur, pentru că nu știu cât va mai rezista Viktor Orban la Maidanul pornit la Budapesta. Și atunci ce vor face, vor fugi toți la Moscova? 
De Bogdan Diaconu

No comments:

Post a Comment